Sisulle ääni -hankkeen syksy 2015 Autumn 2015

Sisulle ääni -hankkeen hankesuunnitelmaa kootaan monialaisella asiantuntijaryhmällä:

  • Nykytilanne
  • Asiantuntijanäkökulmat (käyttäjäasiantuntijat ja alan asiantuntijat)
  • Kehitystarve
  • Testikonsepti, henkilökohtainen ääni tytölle, pojalle,…

Suomen parhaita asiantuntijoita, käyttäjäasiantuntijoita ja kansainvälisiä osaajia on ollut mukana ja tulossa mukaan. Työryhmän neljäs tapaaminen oli HUS:n Puhe- ja äänihäiriöpoliklinikalla. Tapaamisen isäntänä toimi ylilääkäri Erkki Vilkman.  Neljä asiantuntijaesittelyä käsittelivät niin historiaa kuin kommunikoinnin apuvälineitä ja kehitystarpeita Suomessa, Japanissa ja Ruotsissa. Lausumo Speech Technologies Oy:ssä hihat oli kääritty jo keväällä ja saimme kuulla testikonseptin ensimmäisen tuloksen; pojalle henkilökohtaisesti mukautetun synteettisen äänen.

11 2015Kotisivu JS
Työryhmän tapaamisessa kuulimme testikonseptin synteettistä puhetta, jossa Sisu ja Jesse Heikkilän ääntä ja puhetta oli yhdistetty. Kuva: toukokuu 2015, ennen studiopäivää.

Syksyn kuluessa on kotisivuille luvassa lisää asiantuntijanäkemyksiä ja uusi videoklippi. Uusimat kirjoitukset löytyvät täältä
Uusimmat hankkeeseen osallistuvat asiantuntijat Kati van der Hoeven – Lepistö, Kaveh Vehfag ja Tuomas Tolmola.
Lähempänä joulua on työryhmän tapaaminen nro 5.

Linkit -sivulle on tullut täydennyksiä syksyn kuluessa, mm. :
Linkki videoon Sisulle ääni- hankkeesa mukana olevan Yoshiaki Takashin haastattelu japanilaisessa TV:ssä sekä linkki pdf-tiedostoon: Katseenseuranta syötemenetelmänä, Päivi Majaranta, Tampereen yliopisto, Informaatiotieteiden yksikkö.

Erilaisesta tavasta ja tarpeesta kommunikoida tullaan kertomaan myös dokumenttielokuvan keinon.

Autumn 2015

Multidisciplinary and multinational group prepares a project plan:

  • Voice system at present
  • Specialist points of view (users and various professionals in the field)
  • Development possibilities and needs
  • Proof of concept

The 4th workgroup  meeting was at Speech and Voice Clinic and hosted by chief medical officer Erkki Vilkman. Four specialists gave us presentations. We got insight to the history, present and the future of the devices and the synthetic voice. Great bonus was the first result of the proof of concept-phase. We got to hear the first Finnish personalized voice by Lausumo Speech Technologies Oy.

Our next meeting will be in December.