Videot ja dokumentti

DOKUMENTTIPROJEKTI

Dokumenttielokuvan osan 1 ”Puhuva katse”, kesto 30min,  päähenkilönä on Kati van der Hoeven-Lepistö.
Katin ja läheisten kanssa vietetään arkisia ja juhlavampia hetkiä, treenataan ja tehdään töitä. Kati katsoo maailmaa paikaltaan, mutta ei ole jäänyt paikoilleen. Hän on mukana myös Sisulle ääni-hankkeessa yhtenä asiantuntijoista.

 

Dokumentointi 2015-2017,  dokumentoimme  hankkeen tapaamisia ja aiheeseen liittyviä tapahtumia sekä haastattelemme käyttäjiä ja asiantuntijoita. Dokumentoitua materiaalia hyödyntäen tehdään dokumenttielokuva, tarina vuorovaikutuksesta, elämyksellisten henkilökuvien kautta.

 

VIDEOT

Ympäristön hallinta
Video/Code- Q ja Kajo Apuvälineet Oy, 2016, kun liikkuminen ei onnistu ja haluat tehdä asioita. DialoQ Mobile auttaa käyttäjiä. Videolla puheella ohjataan televisiota, sänkyä ja valaistusta sekä tietysti käytetään puhelinta normaalisti soittamiseen.

video/CodeQLtd/

Syksyllä 2015  valmistui Video 2
Kun puhuminen ei syystä tai toisesta onnistu, kesto 2min 21 sek.

Video 2: When, for some reason, one cannot speak.

 

Syksyllä 2014 valmistui Video 1
Teimme hankkeen tavoitteista puhesynteesiohjelmaa katseohjauksella käyttävän kuusivuotiaan Sisun kanssa ensimmäisen esittelyvideon. Sen avulla haimme hankkeeseen mukaan osaajia ja tukijoita. Tekijät: Sisulle ääni -hankkeen työryhmä 2014.

All started 2014 from these questions:

 

 

 

” Kommunikoinnin apuvälineitä ei tunneta…

Hankkeen aikana on käynyt ilmi ettei  kommunikoinnin apuvälineitä tunneta riittävästi. Yhtenä tavoitteenamme on lisätä kommunikoinnin apuvälineiden tuntemusta elokuvan keinoin ja videoiden avulla.

Lisätietoja kommunikoinnin apuvälineistä löytyy asiantuntijatahojen sivuilta, kt. Linkit.

KotisivuLaitteet
Kuva: ohjauksen apuvälineitä. Osa välineistä perustuu liikkeeseen, osa katseohjaukseen. Näiden avulla voi mm. käyttää tietokonetta hiiren ja näppäimistön sijaan.

.

Kajo
Kuva: puhesynteesin ja katseohjauksen esittelytilanne, Kajo Apuvälineet Oy:n toimisto, lokakuu 2015